Eurostars subsidie

Eurostars is een populair Europees subsidieprogramma voor MKB bedrijven die werken aan één of meer grensoverschrijdende R&D-projecten.

Check direct of je in aanmerking komt voor Eurostars?

Dagelijks krijgen we vele vragen over de Eurostars subsidie. Deze vragen en antwoorden zijn voor meer start-ups en ondernemers interessant. Op deze pagina geven we je antwoorden op de belangrijkste vragen over de Eurostars subsidie. Hoe vraag je deze subsidie aan? Kom ik in aanmerking? Hoe haal je het maximale voordeel uit deze subsidie? Welke stappen moet je zetten? Waar dien je op te letten en rekening mee houden? Op deze en meer vragen geven we je alle antwoorden.

Leg de Eurostars subsidie eens uit?

Eurostars is een subsidie die zich richt op internationale marktgerichte R&D. De subsidie streeft naar internationale samenwerking op het gebied van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Het programma wordt momenteel ondersteund door 34 landen en combineert de nationale programma’s ter ondersteuning van Onderzoek & Ontwikkeling voor kleine en grote ondernemingen (MKB), zodat de beschikbare middelen beter en efficiënter kunnen worden gebruikt.

Voor wie is deze subsidie?

    • De research & development executive;
    • Andere organisaties kunnen ook onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan Eurostars-projecten. Er dient wel samenwerking te zijn tussen ten minste 2 Eurostars.

Wat is het subsidiebedrag van Eurostars?

subsidie-eurostarsIn Nederland bedraagt de subsidie maximaal 50% van de totale subsidie kosten van alle Nederlandse deelnemers. Het subsidiepercentage is afhankelijk van de projectactiviteiten en de aard van de deelnemers. Bedrijven ontvangen 35% voor onderzoek en 25% voor ontwikkelingsactiviteiten. MKB-ers krijgen 10% extra. Voor kennisinstellingen zijn deze percentages respectievelijk 50% en 25%. De maximale bijdrage bedraagt € 500.000 per project. Eurostars is generiek: alle technologie- en toepassingsgebieden zijn welkom. Het totale budget voor de Eurostars bedraagt meer dan € 1,1 miljard. De Nederlandse begroting bedraagt bijna € 18 miljoen per jaar.

Kom ik in aanmerking voor Eurostars?

Als je meer wilt weten of je in aanmerking komt, deze subsidie wilt aanvragen of een andere vraag hebt, onze specialisten staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Weten of je voor WBSO subsidie in aanmerking komt?

Gebruik gratis onze WBSO-scan en ontvang geheel vrijblijvend advies over jouw WBSO mogelijkheden van één van onze specialisten.

Heb je vragen over de Eurostars subsidie?

Vul dan onderstaande formulier in en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.