WBSO subsidie

WBSO subsidie is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Krijg subsidie voor toekomstige R&D werkzaamheden.

Check direct of je in aanmerking komt voor WBSO?

De WBSO subsidie is een fiscale innovatieregeling. Met het stimuleren van Research & Development (R&D) wil de Nederlandse overheid innovatie stimuleren bij ondernemers. Met de WBSO subsidie krijgen ondernemers via de belastingaangifte een deel van de (loon-)kosten en uitgaven terug, en betalen zo minder loonheffing (LH). Het voordeel per developer kan oplopen tot wel 25.000 euro! Wil je snel weten of je in aanmerking komt voor WBSO subsidie? Doe de gratis WBSO scan! Wij werken op basis van no cure, no pay.

WBSO subsidie 2020

Voor 2020 bedraagt het totale budget € 1.281 miljoen, en elke Nederlandse ondernemer die R&D projecten doet kan in aanmerking komen voor WBSO.

Kabinet blijft met WBSO subsidie ook in 2020 inzetten op innovatie

Jaarlijks met Prinsjesdag tijdens de troonrede worden de kabinetsplannen voor het jaar bekend gemaakt. De Nederlandse overheid blijft zich inspannen om innovatief ondernemen aantrekkelijker te maken, door ondernemers fiscaal voordeel te geven op R&D activiteiten. De voordeelpercentages, voorwaarden en het aanvraagprogramma van de WBSO subsidie bleven in 2019, gelijk aan die van 2018.

De WBSO subsidie berekenen

Het WBSO subsidie bedrag bereken je als volgt: ((S&O-uren x S&O-uurloon) + (forfaitair bedrag of begrote kosten en uitgaven)) x % 1e of 2e schijf.

WBSO DGA

Er was sprake dat de WBSO subsidie voor DGA’s en grootaandeelhouders zou worden beëindigd, maar deze blijft beschikbaar. Een struikelblok was dat ongeveer 1.500 DGA’s door deze wijziging geen recht meer zouden hebben op WBSO. Er is een alternatief pakket van maatregelen ontwikkeld, zo blijft de DGA in de loonbelasting, en blijft deze recht houden op afdracht vermindering voor R&D. Ook levert het pakket minder administratieve verplichtingen op.

WBSO software

De WBSO subsidie kun je aanvragen wanneer je innovatief bezig bent, onder andere op het gebied van software ontwikkeling.

WBSO subsidie handleiding 2019

De handleiding voor WBSO is gelijk aan die van 2020. Deze lees je in ons artikel over de veel gestelde vragen over WBSO.

Veel gestelde vragen over de WBSO subsidie

subsidie-wbsoRecent hebben wij een artikel geschreven over de ‘meest gestelde vragen over WBSO’. In dit artikel gaan we in op vragen als: WBSO subsidie berekenen WBSO subsidie voorwaarden, WBSO subsidie zzp, WBSO subsidie DGA, WBSO subsidie aanvragen, wbso subsidie advies, WBSO subsidie belastingdienst, WBSO subsidie btw, WBSO subsidie rvo, WBSO subsidie regels, wbso subsidie, WBSO subsidie verrekenen en meer. Het artikel lees je hier.

WBSO subsidie advies?

Wil je WBSO aanvragen? Of wil je iets weten, wij helpen je graag. Neem voor meer informatie contact op met één van onze WBSO consultants, of vul onderstaande formulier in en wij nemen contact op met jou.

Ook weten of je voor WBSO subsidie in aanmerking komt?

Maak gratis gebruik van de WBSO-scan en ontvang direct, geheel vrijblijvend advies over WBSO van één van onze specialisten.

Deze en meer labels adviseren wij over subsidies:

Ondernemers, start-ups, scale-ups van klein tot groot en uit alle sectoren, vinden ons.

Niet gevonden wat je zocht?

Laat dan onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten.